петак , 12 јул 2024

Svinjska mast kao lek protiv kašlja, hemoroida, strija, bubuljica…

Svinjska mast kao lek protiv kašlja, hemoroida, strija, bubuljica…

stvar ukusa.rs

Pored tradicionalne poznate primene u ishrani, svinjska mast se koristi i za lečenje pojedinih bolesti. Nešto što je neophodno je čišćenje svinjske masti u devet voda. Šta to znači? To znači da se mast ispira vodom 9 puta, tj. proces treba ponoviti toliko puta kako bi mast bila idealna.

Rešavanje ginekoloških problema: svinjska mast se često koristi kada žene imaju upalu jajnika kao i neprijatan sekret. Kod ovog tretmana Vam je potreban tampon od sterilne gaze, koji se utopi u svinjsku mast, koja je opet preprana u 9 voda, jer je to uvek početak. Koristi se tako što se drži u vagini tokom noći, a tretman treba da traje nedelju dana.
Lek protiv kašlja i bronhitisa: kod dece se često koristi u obliku leka za kašalj i bronhitis. Veoma se lako priprema, pravi se obloga za grlo i tako je najdelotvornije. Treba paziti i ne sme se koristiti ukoliko dete ima povišenu telesnu temperaturu. Pomaže i u lečenju prehlade i kijavice.

Lek za hemoroide: jedno od najneprijatnijih stvari su hemoroidi i veoma teško se ljudi mogu otarasiti njih. Jedan od načina je svinjska mast. Ona se nanosi na bolno mesto i ona mnogo može da doprinese u smanjenju ako ne i potpunom sprečavanju svraba, osećaja snažnog peckanja, crvenila kao i upale.
Svinjska mast za kožu: ukoliko već duže vreme imate problem sa bubuljicama koje vam nikako ne daju mira i koje nikako da nestanu – pokušajte sa premazivanjem lica ili dela tela gde se javljaju bubuljice – svinjskom mašću. Svinjska mast se u narodnoj medicini upotrebljavala i prilikom ispucanih peta, laktova pa i kod suvih ruku.

Svinjska mast je idealna za kosu: ako se borite sa suvom kosom – svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da se njihova kosa postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan – mast treba naneti na kosu pre pranja, odnosno na prljavu kosu. Posle pranja kosu isprati kamilicom, tj. čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.
Svinjska mast u kremama za lice: postoje i kreme koje se pripremaju u domaćoj radinosti. Pošto svinjska mast nema baš lep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao.

Protiv akni i strija: kao prirodan lek idealna je svinjska mast i za strije i akne. Žene koje su se tek porodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neprijatan miris svinjske masti može da se neutralište mešanjem sa nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mesto gde se nalaze strije. Tako treba da se nanosi sve dok su strije tamo, tj. sve vreme ih koristite dok one ne nestanu.
Rešavanje problema sa sinusima: bolovi koji se javljaju zbog sinusa su pojedinim ljudima bukvalno nepodnošljivi. Treba probati više metoda, a jedna od njih je i lečenje pomoću svinjske masti. Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nozdrve i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi morala da uzme svoje potpuno dejstvo i da ublaži katastrofalne bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

izvor i još puno toga:

www.stvarukusa.rs